Om företaget

Om oss

Mitt namn är Angelica och det är jag som äger och driver Ekeberg Perukmakeri. Jag är utbildad mask- och perukmakare vid Stockholms Dramatiska Högskolas treåriga linje för mask- och perukdesign och har över 16 års erfarenhet inom branchen.


Tidigare arbeten

De senaste åren har jag arbetat på Uppsala Stadsteater och Folkoperan i Stockholm och vid flera tillfällen har jag anlitats av Oscarsnominerade Eva von Bahr och Love Larson för peruktillverkning.

Tidigare har jag även jobbat på Norrlandsoperan, Oscarsteatern, Robert Gustavssons 25-års jubileumsshow, Kalmar Byteater, Romateatern, Glada Hudikteatern, Teater Västernorrland, operauppsättningar på bland annat Läckö Slott, samt ett antal filmer.


Jag trivs väldigt bra med mitt yrke, men har under den senaste tiden börjat intressera mig mer för själva hantverket perukmakeri. Då jag även upptäckte att skådespelarna på teatern och inom film hade mer naturliga peruker än privatpersoner, som av olika anledningar bär peruk. Det kändes inte rätt, så därför har jag valt att skifta/utveckla inriktning på mitt yrkesval.

Om företaget och vad vi gör

Ekeberg Perukmakeri är specialiserade på att tillverka skräddarsydda peruker och använder endast material av högsta kvalitet. Våra peruker är väldigt lätta och behagliga att bära eftersom stommen är sydd efter varje persons exakta huvudmått.


Endast äkta hår används och vi är väldigt noga i våra val av leverantörer, både när det gäller arbetskraft och hantering av hår. Håret kommer främst från Indien och Italien. Detta kan du läsa mer om på www.delila.se som är en av våra leverantörer. Eftersom håret är äkta så kan du behandla det precis som ditt eget hår, locka, föna och tvätta.


Ekeberg Perukmakeri befinner sig i Stockholm men har flexibiliteten att kunna möta förfrågningar runt om i landet, för möten och måttagning m.m. För mer information om hur hela processen går till, kontakta oss så berättar vi mer.


Leveranstiden från första kontakt till färdig peruk är mellan tre till sex veckor, beroende på arbetsbelastning.


Vi är godkända leverantörer

Ekeberg Perukmakeri är som sagt godkänd som leverantör av rekvisition för hårersättning via hälso- och sjukvårdsförvaltningen, Stockholms läns landsting. Om du fått en rekvisition så kan du kan använda den till delar av kostnaden. Det går även självklart bra att dela upp betalningen vid överenskommelse.

Vi sponsras av SAM Nordic


Ekebergs Perukmakeri sponsras av SAM Nordic. Ett läkemedelsföretag som säljer och distribuerar produkter för diagnostik samt läkemedel till cancervården. Företaget säljer enbart produkter till sjukhus i Norden, Baltikum och Nederländerna.

SAM Nordic har 14 anställda och har sitt huvudkontor i Stockholm. Företaget har även ett kontor i Finland och ett i Danmark.


Läs mer om SAM Nordic här

Länkar för mer information:


Delila - vår leverantör av äkta hår

Ung cancer

Cancerfonden

Alopeciförbundet

Bröstcancerförbundet

Copyright © All Rights Reserved