Om företaget

Om oss

Mitt namn är Angelica och det är jag som äger och driver Ekeberg Perukmakeri. Jag är utbildad mask- och perukmakare vid Stockholms Dramatiska Högskolas treåriga linje för mask- och perukdesign och har över 16 års erfarenhet inom branchen.


Tidigare arbeten

De senaste åren har jag arbetat på Uppsala Stadsteater och Folkoperan i Stockholm och vid flera tillfällen har jag anlitats av Oscarsnominerade Eva von Bahr och Love Larson för peruktillverkning.

Tidigare har jag även jobbat på Norrlandsoperan, Oscarsteatern, Robert Gustavssons 25-års jubileumsshow, Kalmar Byteater, Romateatern, Glada Hudikteatern, Teater Västernorrland, operauppsättningar på bland annat Läckö Slott, samt ett antal filmer.


Jag trivs väldigt bra med mitt yrke, men har under den senaste tiden börjat intressera mig mer för själva hantverket perukmakeri. Då jag även upptäckte att skådespelarna på teatern och inom film hade mer naturliga peruker än privatpersoner, som av olika anledningar bär peruk. Det kändes inte rätt, så därför har jag valt att skifta/utveckla inriktning på mitt yrkesval.

Om företaget och vad vi gör

Ekeberg Perukmakeri är specialiserade på att tillverka skräddarsydda peruker och använder endast material av högsta kvalitet. Våra peruker är väldigt lätta och behagliga att bära eftersom stommen är sydd efter varje persons exakta huvudmått.


Endast äkta hår används och vi är väldigt noga i våra val av leverantörer, både när det gäller arbetskraft och hantering av hår. Håret kommer främst från Indien och Italien. Detta kan du läsa mer om på www.delila.se som är en av våra leverantörer. Eftersom håret är äkta så kan du behandla det precis som ditt eget hår, locka, föna och tvätta.


Ekeberg Perukmakeri befinner sig i Stockholm men har flexibiliteten att kunna möta förfrågningar runt om i landet, för möten och måttagning m.m. För mer information om hur hela processen går till, kontakta oss så berättar vi mer.


Leveranstiden från första kontakt till färdig peruk är mellan tre till sex veckor, beroende på arbetsbelastning.


Vi är godkända leverantörer

Ekeberg Perukmakeri är som sagt godkänd som leverantör av rekvisition för hårersättning via hälso- och sjukvårdsförvaltningen, Stockholms läns landsting. Om du fått en rekvisition så kan du kan använda den till delar av kostnaden. Det går även självklart bra att dela upp betalningen vid överenskommelse.

Ekeberg och SAM Nordic i samarbete


Ekeberg Perukmakeri samarbetar med SAM Nordic för att fler ska få möjlighet till en naturlig skräddarsydd peruk när de går igenom behandlingar som leder till håravfall. 


SAM Nordic förser nordiska sjukhus och dess patienter med innovativa teragnostiska cancerterapier. De tror starkt på ett teragnostiskt förhållningssätt inom cancerbehandlingar eftersom det möjliggör en precis behandling av den sjuka vävnaden medan den friska vävnaden runt omkring tumören förblir obehandlad. SAM Nordic arbetar kontinuerligt med att erbjuda nya innovativa behandlingar till det nordiska folket.


Teragnostik är ännu inte ett särskilt vanligt ord, det är faktiskt en blandning av två ord. Terapi och diagnos. Diagnosen kommer först och därefter kommer terapin. Terapin är alltså behandlingen som hjälper till att förbättra och förlänga liv.


En del cancrar är svåra att behandla och cancercellerna kan till och med vara resistenta mot behandling. Det gör det svårt att välja behandling och ibland måste patienten gå igenom flera behandlingar innan man får önskat resultat.


Det är här teragnostik kommer in i bilden. Läs mer om SAM Nordic och teragnostik här

Länkar för mer information:


Delila - vår leverantör av äkta hår

Ung cancer

Cancerfonden

Alopeciförbundet

Bröstcancerförbundet